Senaste Inlägg

Jul

 
Jag o Mia kommer gående i mörkret....det knarrar under våra fötter, det är tung tyst luft, stora snöflingor singlar ner över oss.......på en och annan grav flimrar några gravljus....jag hör hur spadtag hörs i mörktret, jag försöker se vad, vem, men det enda jag skymtar i mörkret, är en man i mörka kläder med huva över ansiktet så man ser inte hans ansikte...spadtagen hörs rytmiskt ekande, våra skors knarrande mot backen.....Det är en obeskrivlig känsla av ro, av ensamhet av mystik som sköljs över mig...vi är alldeles ensamma, vi tre där på kyrkogården, det är bästa sändningstid av Kalle Anka på tv:n. Vi vet att i de flesta hem samlas nu alla med förväntan över julklappsutdelning och julmiddag.....
Jag stannar till vid min broders grav...går vidare mot pappas...hukar mig ner...Mia står där tyst på litet avstånd...jag tänker tillbaka på alla jularna med pappa, han var så viktig med julen, alltid så glad, spänd.....jag saknar honom så.
Jag är ändå så tacksam, innan jag var till graven hade jag varit hos min 84 åriga mamma, där var nästan alla syskon, repektive, barn och barnbarn och barnbarnsbarn.....Jag får vara så lycklig att jag fortfarande kan komma hem till mamma, dela av mig med mina bekymmer, rådfråga henne och känna mig älskad....
 
Jag tittar upp på Mia och hoppas att jag åckså ska få betyda för henne vad mina föräldrar betytt för mej...
 
"Kom nu mamma", säger Mia "Kenneth väntar hemma, nu ska vi ju äta julmiddag och sen kanske tomten kommer ;) och sen i kväll skulle vi ju på julnattsmässa"
 
Ja, en jul av frid och lugn och av väldigt trevligt sällskap har jag haft.
Kvällen för julafton började vi vårt julfirande med glöggfest hemma hos oss, julafton som ovan och juldagen hos svärföräldrarna och annandagjul hos Lindströms.
OCh däremmelan läser jag en väääldigt mumsig bok :)
 
Här kommer lite bilder....
 

Från liv till Död!

Från liv till död, Julspel på jobbet där man agerade Maria, börjar bli en sliten gammal Maria, kan inte hålla skenet uppe av att vara fjorton år som Maria var vid den tiden när hon födde Jesus!
 
Iaf så 9 förlossningar gick jag igenóm på två dagar! Bra jobbat va?
 
Kan inte säga att mitt jobb nånsín känns enahanda, från Julspel till kartkorrektur i organisationsregistret till fakturor och begravningsblanketter och minnesblad och vigselregistreringar till dans kring granen på ungdomsgruppsavslutningen mm mm
 
Och tyvärr ett avbrott med en begravning av en arbetskamrat...
 
Har dessutom hunnit med julklappshandling på Birsta och baka julens bröd!
Alltså en vecka från det ena till det andra.....
 
Här är från julspelet
 
Här är bild från när vi firade 2012-12-12 kl:12:12
 
 
Från Brittas begravning
 
Bakningen
 
Och måste bara lägga ut bilder på renen utan för Birsta City som jag älskar, ja man kan älska en sak för jag verkligen älskar denna julprydnad!
 
 
Och höll på att glömma att berätta om det vidriga snöovädret (Därför jag fått så mycket gjort hemma) Var inte utanför dörren i lördags! (Bilden är tagen när jag for och shoppade i torsdags!

Askungen ;)

 
Glömde berätta om mina elaka systrar.
Kommer glad i hågen till Freddie, som har kalas. Dit kommer  mina kära systrar å, och SOM vanligt får jag höra, alltså så här är det VARJE gång vi träffas
 
" Malin- hur du ser ut i håret, du måste göra något"
" Men Malin- vad HAR du på dej?"
" Malin- så där kan du inte gå!"
" Malin- Du ser ut som en julgran!"
" Men Malin- hur många kors kan man få på sig?"
" Meeeeeen Malin!"
 
Konstigt att man älskar dom där vidriga, elaka människorna ändå! Och dessutom ser fram emot att träffa dem! Ja, jag har aldrig varit förnuftig!
 
 

Helgen 2:a Advent!

Tiden går så djuriskt fort, hinner inte riktigt med.... Iaf så helgen har gått i rasande fart! Trevlig middag i fredags, 18 års kalas lördag, vårdande av sjuklig Mia, Hemmanet, Stan, Birsta mm mm och nu börjar jag landa o då blir jag dålig :( ont i kroppen o feber. Hoppas jag är frisk i morgon för då ska vi skådespela på jobbet och ha julavslutningar!

Här kommer några bilder från helgen!

Bjussar på mej själv!

Här har ni! Så här är jag.
Peppar Mia innan resa, kolla in i mitt hår! Nu bjuder jag verkligen på mig själv! Varsågod!!!!!
 
 
https://www.youtube.com/watch?v=xByYt-2w78s

I virvlande fart.......

 
Haft vääääldigt mycket att göra senaste tiden, och framförallt inte varit hemma så jag ej har kunnat blogga!
Det har varit Bodaborg med alla Ungdomsgrupper, det var bla Cinderellakryssning med arbetskamraterna där jag tog med Mia eftersom det lilla barnet fyllde 22 år!!! Insåg just att jag har en gammal unge :O
Förutom det har Lindströms och jag varit och fikat i Birsta, Kenneth har köpt en plastgran åt mej(Ja ni läste rätt) en grön retro gran!
Jag har varit på kurs, jag har varit hos modern och snön har fallit och fallit och det är adventspynt och adventsgudstjänster och..och... mm mm........ja, ja...jag vet att jag är nästan aldrig hemma.....men dessto roligare för alla när jag tittar hem i bland ;)
Och något väldigt tråkigt har hänt, min arbetskamrat diakonen Britta har dött :(
 
Och nu kommer bilderna...
Och resultatet av Boda...kolla blåmärket på armen!
Och sen den härliga Svea =)
 
Fika med Linström i Birsta
Mia på lunch i stan med mej
Och Mias födelsedagsfirande....(Dan innan, eftersom hon fyllde år dagen vi for på kryssningen)
 
Kryssningen...Mia tar lite frisk luft innan...
 
 
Och inköp av Advenspynt
 
Härligt pyntat i stan
Och Advent i kyrkan
Och snöööööööööö
Och min arbetskamrat Brittas minnesbord