Senaste Inlägg

Julstök och firande...

Julen och dess traditioner kan få mej att vara jättelycklig eller jätteolycklig, den har så fruktansvärda stora förväntningar att om man misslyckats kan man nästan hamna i en depresion.

Juldagen är absolut den härligaste dagen på hela julfirandet, alla måsten är över, ingenting planerat, bara vila och koppla av efter dessa förberedelser och oroande att inte allt ska fixa sig till det bästa!

Mysigt iaf är att man träffas, dricker glögg och äter gott och att det glittrar av ljus och pynt överallt, dessutom i år fick vi rejäl dos av julstämning i form av snö, massor av snö......

Någon kväll innan jul.....


Besök av ungarna och Evis....vet inte om Ida tyckte det drog kallt inne ;)
Iaf älskar jag julpynt så mycket att Kenneth fick skaffa två granar för att jag skulle få plats med alla julkulor.
Kenneth ville vara snäll åt våra snyltgäster, parasiter (som bara väntar sig att vi ska bygga bostäder åt dem)
alltså jag menar inte våra barn  ;)  utan fåglarna....


Glögg efter julpynt och städning hos modern som vägrade dricka av den ifall det var någon alkohol i den, hon var bestämd med att hon visste nog att jag försökte lura i henne alkohol!!! (Varför skulle jag... )Julafton började med det obligatoriska, tända ljus på gravarna sen besök hos modern......Det dök någon upp på varje kort med alla tjejerna som kändes som "Farbror Bosse".....Men när det var dags för "farbror Bosse" att vara med på kort när inte någon brud var med var han ytterst ovillig...


Så Olle ville inte vara sämre än "farbror Bosse" så han tog brudarna och drog.....När vi fått en lugn stund från "farbror Bosse" kunde vi fortsätta vårt glada julfirande hos modern....;)Efter besök hos modern, var det dags att hämta Miia för firande hemma hos oss.....Sedan som avslutning på julafton var det dags för den finaste av alla traditioner, midnattsmässa i Svartviks kyrka..


På juldagen fick jag i dödsångest ta fram JUVELEN Mersan, för att Ford-eländet har gått sönder...fick jag ta fram min nyvaxade, nytvättade fina mersa i snöslasket...Kenneth sa att jag måste verkligen skärpa mej och sluta behandla bilen som om det var ett litet utsatt barn....Tur var bjöd modern på kaffe för att dämpa min ångest och senare tog Erssons över i form av en kvällsbjudning hem till dem.
Annandagen var vi bjuden till Lindströms med Conny och Maria.
Väldigt trevligt om man bortser från att mansgrisarna påstod att vi kvinnor inte hade fullgott körkort utan det stod ett tillägg på våra körkort- Inte körning över 2 minusgrader, ej heller vid halka, inte parkering vid små utrymmen, ej körning i mörker!!!!
Bara för att vi är så smarta att vi inte utsätter oss för sån körning!!!Kvällen avslutades med att en kvinna -Maria- fick visa att det är kvinnor som är de bästa förarna, när hon tog hem oss i ett oplogat Kvissleby-Njurunda....

Vinter....

Efter mycket gnäll om trög blogguppdatering så gör jag ett blogginlägg om några av de senaste händelserna.
Bla Lucia för Kenneth(Kan inte lägga ut de bilderna, för privat) ;)

Luciakväll i Svartvik, Jättehärlig stämning......


Julbord på Löran med personalen, där vädret verkligen visade hur en riktig vinter kan vara, Christer som var med ropade åt oss att inte lämna ledet, vilket föranledde till att vi kände oss som ur filmen "Barnen från frostmo fjällen" Vilket inte var långt i från....det enda som fattades var Geten.......eller...........Efter den nästan traumatiska upplevelsen, när vädret lugnat sej åkte Kenneth och jag o tittade på överpyntade hus....Så har vi varit i Stockholm och slappat, shoppat, ätit gott och bara myst i det ovanligt vintriga stadslivet....När vi sen for hem från Stockholm visade Sundsvall att det kunde snöa här å.....

Och senare på kvällen när vi var och julstädade hos min moder så hände något av det annorlunda slaget, som jag aaaallldddriiig trodde att jag skulle få se i mitt liv!!!! GLENN SKOTTADE PÅ MAMMAS PARKERING!!!!!!!!!!