Senaste Inlägg

Kontrollbehov!

Att acceptera att saker händer i ens omgivning utan att man har kontroll över det är svårt, för mej!
Allra helst när ens närmaste bestämmer något eller gör något utan min inblandning! 

I morse när Mia och Totte skulle till skolan, undrade de hur länge jag varit uppe, "sen kl 6", svarade jag, "är inte du ledig i dag mamma", frågade Mia, "Jooo, vadårå?", var mitt svar.
Erkänn att du ville se till att Kenneth och vi kom i väg i tid till jobbet och skolan i dag, flinade Mia och gjorde en min till Totte!
Ja, tyvärr var det faktiskt så! Jag hade legat och slumrat sedan 4 för att inte missa vilken tid de gick till bussen så att de inte skulle missa den.........suck..............så är det att vara kontrollfreak!

Nu är Mia på skolan och Kenneth på jobbet och jag är jättetrött........men får inte gå och lägga mej, ska åka buss in till stan för första gången sen jag gick i gymnasiet......

image421

Familjefrågor!

I mitt horoskop i dag stod det:
"Det finns inget rätt eller fel svar när det gäller familjefrågor.
Förlorar någon blir det allas förlust."

Det är väl en sak som alltid gäller!

Vad det gäller familjefrågor, beslöt jag utan kommunikation med någon annan, att dekorera väggen i vardagsrummet! Helt klart läckert, tyckte jag....vet ej om ett mummel var ett godkännande från Kenneth eller något annat!
Men nu sitter det där!
image419

Tittar ut efter det mödosamma arbetet med att klistra fast blommorna och ser: HAGEL!!!! Fick min längtan till Cypern att öka!
image536

Från det lilla till det stora!

Hur tung är inte sorgerna att bära, från det lilla till det stora! Det är bara frågan om när och var och hur i livet den sätter till!


Hur stor är inte ensamheten här på jorden, från det lilla till det stora, det är bara frågan om när i livet man känner sig ensam!

Men om man aldrig kände glädjen så visste man ju inte om sorgerna och om man inte kände att man hade många vänner kring sig, då visste man ju inte om ensamheten!

Vad jag vet är att vi alla måste gå igenom både och, det är bara frågan om hur stark eller svag man är vid det tillfälle, när man ska tackla situationerna!

Vad jag vet är att jag skulle hellst vilja ha större delen av den ena sidan av allt.............

image535

Hög nervositetsgrad..

Alla tonåringar som figurerar runt mej har haft hög nervositetsgrad under helgen, och när jag pratade med dem i går så var det okoncentrerade, nervösa, oroliga ungdomar! Jag har verkligen full förståelse för dem, att börja ny skola, gymnasie, med allt vad det innebär.
Kom i håg när de skulle börja första klass, då var enda undran om de skulle få läxa eller om de skulle få tid till att leka!

Nu är undringarna om det är några snygga hunkar eller vad de ska ha på sig!

Ja,  under en levnad så blåser verkligen förändringarnas vindar...Tänk, man kan inte ens veta vad som står framför sin väg,  ens i morgondagen, ja, livet är verkligen förunderligt!

Här är Mia när hon skulle börja dagis!
Det har gått några år sedan.......Nu går hon på gymnasiet!
image415

Lysfest!

"Lysfest" på Skatan var vi bjudna på igår, hos Steffe och Lena och Emma! En jättemysig tillställning!
 Steffe invigde öl-pumpen, sen åt vi blåbärspaj så alla var alldeles blå runt mun, det vi först trodde att kölden kommit tidigare än väntat var inte sant!
Lena trodde hon fyllt oss alla efter ett antal pajer, men hon trodde helt fel!
Popcornen sattes ner på bordet, tyckte vi alla men vi tittade bara bort några sekunder, så hade skålen tömts, vi vet inte vem,  men vi gissar starkt på Emma!
Eva-Lisa och Fanny kände en enorm förtvivlan över att inte kommit över någon under den rekordsnabba sekundstömmning som skett.
image399
För att få en paus i ätande gick vi ner till stranden,  som vi egentligen kommit dit för,  och tände ljus!
En promenad genom det nattsvarta mörkret ner till Skatan gjordes och vi möttes av fantastisk upplevelse av att det runt om hela Skatan lyste det ljus! Efter att flickorna försökt planka in på Skatans egen "Lysfest" så förpassade vi oss tillbaka till stugan då Lena lockade oss med grillkorv!
image407image408image409

För att stilla hungerskänslorna medans det vankades korv lekte flickorna "förlamad Christoffer Reeves" en mycket mystisk lek.......
Kom i håg när de lekte med barbies,  men nu som 13, 15, 16 o sjuttonåringar så har lekarna fått andra teman!

Uppmärksamma syskonbarn!

När Jenny ställde sig fem centimeter från mitt ansikte,  upplyste hon mej att inte ens Brad Pitt hade blivit sedd av min totala brist på uppmärksamhet från omvärden,  när Eva-Lisa och jag satt djupt försjunken i lunchätande och skvaller!
Jenny hade gått förbi två gånger och försökt fått min uppmärksamhet men ingenting hjälpte!

Funderar allvarligt på om åldern gör sig påmind i min synnerv, men Eva-Lisa upplyste mej om att problemet med ouppmärksamheten på min omgivning infunnit sig redan i bäbisstadiet så jag kunde inte skylla på det,

kanske gjorde jag allt för att slippa kännas vid min hårdhudade systerdotter, känner mej fortfarande omskakad efter den fasansfulla upplevelsen när jag publicerade henne med valkar runt midjan!

image390image391

Svalde i allafall snabbt sista klunken av kaffet och gav mej ut ur shoppinghuset, kollade runt, med skräck om jag skulle se någon annan hotfull person i närheten, men lyckades ta mej till bilen osedd! Det var den här fredagens shopping....

image392image393

Efter en svettfylld färd  i lånad bil utan luftkonditionering, och efter besök hos modern, kom jag äntligen hem, då kom Conny på besök, efter ett tag dök hans ena dotter upp.

Freddie förstod direkt att Connys upplysning varför han åt rosenrot var ren och skär lögn, när jag upplyste henne att det stimulerade något annat och frågade Freddie om hon hört några oroväckande ljud från sovrummet, tog Conny med sin relativt oförstörda dotter hem och sa att jag inte skulle ta henne från barndomens oskuldfullhet som jag lyckats göra med de andra syskonbarnen.

Freddie vände sig om och log i mjugg......

image394

Matrealistiska känslor!

Att man lägger ner känslor i material brukar jag akta mej för, men bilen, som har varit pappas kan jag inte låta bli att känna för! Det är liksom hans, när jag sätter mej i bilen och ska köra iväg så blir det så att jag kan inte rycka och slita i saker eller köra flamsigt när jag vet hur rädd och försiktig han var med den!
Alla vi barn fick inte köra hans bil! Även när han inte kunde se något på slutet dög det inte att vissa skulle köra den!
image388
Jag var en av de få utvalda som fick köra pappas bil.
På något underligt sätt käns det som om hans närvaro är kvar där!

Tänker på min syster Ann-Marie som efter skilsmässan för några år sen skulle promt klara sej att ha kvar huset hur fattigt hon än måste leva. Hur hon vårdat ömt sitt kära hus och lagt ner varenda krona på det, när hon hade det som fattigast.
På hennes vind står alla hennes flickors gamla kläder och leksaker, skolböcker och små minnen som dom gjort i skolan,  kvar!
Fast hennes ena dotter har barn själv i dag, så kan hon inte släppa taget om sakerna. Hennes dotter vill inte ha dessa gamla omorderna saker till hennes barn, men endå kan inte min syster göra sig av med dem!

Vad är det som gör att man ibland har så otroligt svårt att släppa taget om vissa saker som figurerar i ens liv!

Lär sig av misstaget,  att samla saker i ens liv gör man ju inte heller, utan samlar bara mer runt sej.
Tvingade Kenneth att följa med på en shoppingtur till Birsta, vart endast ett par badbyxor åt honom!
Träffade min favvo bonus-son där, han har betydligt bättre engagemang och uthållighet en sin far vad det gäller shopping.
Själv åker jag på shoppingtur till staden i morgon!
image389

Städkväll!

När jag kör upp för "Hemmansbacken" ser jag Ann-Marie komma gående från sitt hus!
Det är så roligt att träffas,  att surra,  att gnälla för varandra!
När jag kommer fram till moderns hus kommer Eva-Lisa och Kicki!
Kicki beklagar sig hon känner sig risig,  likadant Ann-Marie!
Eva-Lisa och jag står och surrar när hon frågar vart dom andra är! Dom "gammkärringarna "står ute på bron och jämför sina sjukdomar svarar jag henne!
- Men käfften!,  hör jag Ann-Marie gasta till med skratt i rösten.
Efter en stund släntrar Lena in och vill vara med i diskussionerna!

Det är det som är syskonkärlek åtminstone för oss, att vi kan säga vad som helst till varandra och aldrig ta åt sej! Att vi kan vara oss själv, tillsammans. Bara vara!!!
Städkväll har vi varannan vecka hos mamma och vi avslutar alltid med kaffe. Tur att vi har varandra!

Mina systrar, mamma och jag efter städningens slut!
image387

Sticka!

Naturen i all ära! Men jag,  just nu,  hatar getingar! Stucken av en under armen,  för en vecka sedan och värken släpper inte!!!
På tal om att sticka så stack Mia och Totte härifrån som två skott efter en för dem behaglig semester,  på Malin och Kenneths hotell in, när de tvingades, sista dagen,  arbeta för uppehället! Slipa, tvätta, olja in utemöblerna var kravet!
"Javisst" lät det glatt,  när jag upplyste de om att solljuset ute inte var skadligt att visstas i åtminstone under en dag av deras sommarlov!
Efter arbetsdagens slut kom dom plötsligt på att förpassa sig från stället innan det vankades mer jobb!
image382

Förr om åren brukar Mia annars upplysa mej om att barnarbete utfördes endast i U-länderna och var strängeligen förbjudet i ett land som Sverige!!! Men som snart sjuttonåring förstod hon att ett sådant uttal skulle vara mer skadligt än ha den effekt hon önskat sig!

Så när jag skjutsade de små liven till Tottes hem, så visade Mia sig som Conny Wannabe i hans lånade solglasögon! Kanske i ett försök att dölja ögonen i ett alltför, icke trovärdigt, " måste bara vara hos Totte, just nu."

Pinsamheter!

Fest, fest, fest.........gatufest i väldigt mycket mindre form!
Grannarna bjöd in till gatufest som hölls i går kväll, i dag har jag ont i magen av allt skrattande, hade mycket trevligt ute på gatan vart lite gott grillat och gott dricka!
image368
Att ha bra grannar är väldigt betydelsefullt för trivseln och vi har väldigt tur på vår gata "nästan" alla grannar är alltid glad och trevlig när man möter dem. Och det brukar ju alltid visa sej när man har såna här fester om någon granne har gått och retat sej på någon, för när alkohol kommer in i bilden brukar ju gärna sanningar sägas på gott och ont! Men här var det bara mys och trevlig stämning!

När jag masat mej upp och jobbat färdigt i dag, bad Maria mej att guida hennes kille, Totte runt till Marias favvo ställen i Njurunda!
Stannade en stund på bl a Björn där Maria doppade sin ben i den 18 gradiga vattnet!
Sedan for vi till min brors Stefans stuga, där Lena kravlade runt i blåbärsriset,  hon ville absolut inte dela med sig av sina blåbär på tomten,  så hon skyddade den med hela sin kropp!
Lena ville visa hur man fostrar sitt barn så först visade hon hur Emma skulle göra,  sedan fick Emma själv sätta fast sej i fångenskapen!
Bra taktik!
image369image370image371image372image373image374image375image376image377

Eftersom Maria ville bort lite snabbt från galningarna på Björn begav vi oss till lugnare trakter....till modern!
Amanda som tillsammans med Evve var hos modern, talade om för Mia att hon kunde följa med henne och spana på hunkar i bygglinjen på västermalm när de börjar skolan nästa vecka.....vart lite pinsam stämning när Amanda kom på ..... att det kanske inte var rätt läge att säga det när Totte var med...............Mormor avstyrde allt med att tysta alla när det ringde!
image378image379image381image380

När vet man..........

När vet man när allt är slut? När någonting övergår till någonting nytt, när det är slut på något oidentiferbart och blir annorlunda?
Kan man säga vart gränsen är?  vart början eller slutet är?
Att man vet tex när en film är slut eller när maten är uppäten, eller när man börjar måltiden eller bilfärden, det är ju självklara början och slut! Men när en person förändras eller ens känslor ändras sakta till något annat eller när man vuxit och blivit "gammal och förståndig" Hur vet man det? Hur känns det?
Ja, om du kan ge mig svar, gör det...........................

Jag vet i allafall något som jag ser har förändrats och det är vädret, växtligheten,  min dotter Maria och Stefans bygge på Björn!
image363image364image365image534image533

Att köpa lycka!

Den som sa att pengar inte kan köpa lycka,
visste inte vart man skulle shoppa!
image362

Livet en vågskål!

Det här med att väga för eller emot, är en svår sak i sej! Att väga ord är en ennu svårare utmaning.
Hela livet är en vågskål som är väldigt svår att hålla i balans.
Men för det mesta löser sig allt till det bästa i alla fall och att ibland väga ord kan vara sämre.
I  bland för man kanske inte kan  vara sanningsenlig!
Att göra saker, som man egentligen inte vill,  för att inte såra någon annan eller att tänja på sanningen för att inte såra någon, är det rätt eller fel!
Kan man överlag säga att det är rätt eller fel eller är det från gång till annan?
Ja, vad vet jag.......

Det här med balans visar ju sig vara i  allafall på Mjösunds kyrkogård, när Kennet försöker....ja, vad försöker han med Britt-Inger ???


Kenneth "Chefen" försöker hålla sig i balans mellan kvinnorna medan Pelle avvaktande väntar på sin tur!

Och till och med i naturen håller djuren växterna i balans.....Djupt Va ; )
image532

Allt har sin tid!

Dimman ligger som en hinna över åkerjorden, sakta sänker sig mörkret.
Känner hur sommaren smyger sig mot nästa steg... Semestern är över och allt börjar gå mot ordning igen, tänder de levande ljusen åter igen på borden och fönstren.
Allt har sin tid, allt har sin tjusning.
Tittar mot braskaminen och vet att snart kan man kura framför den med något varmt att dricka.
Än kommer det att komma sköna sensommardagar och man kommer känna glädje över de och snart kommer alla höstfärger spraka i träden.
Ja, allt har sin tjusning, alt har sin tid!
image531

Eftertanke!

Känner doften av nyregnad asfalt, ligger en dimma över ljungan, måsarna skriker i bakgrunden en och annan bil far förbi, det finns en sorts ro, stillhet över Njurunda.
Kl är halv sex på morgonen, vaknade lite tidigare än vanligt, tog en cyckeltur.
Det finns inget så bra tillfälle under dagen som just den tidiga morgonen att samla sina tankar!
image530

Jag drömde om pappa! Det känns verkligen som om jag har fått träffa honom i natt!
Jag känner mej glad över det,  som om jag fått förmånen att få ett möte med honom igen, det var så otroligt verkligt.
Det var en märklig dröm känns nästan som om han hade ett budskap åt mej............

Kenneth föreslår att vi ska åka till Skatans rökeri och köpa fisk, vi ska ha middagsgäster på kvällen, det är ett verkligt pittoreskt ställe. Något att rekommendera.
image347image348image529image528
Kommer hem och ser hur solen kämpar om att få synas på himlen, vilken fantastastisk skapelse allt det här är!
image527image526

Förälskad!

Kan man bli försälskad i förälskelsen? Ja, det tror jag faktist man kan bli!
Igår kväll hade Evelina, Evis, mamma och jag film kväll,  hemma hos mamma, Jättemysigt! Varma mackor och trevligt sällskap förutom en fantastisk härlig film! "The Holiday" med Cameron Diaz, Kate Winslet, Jude Law och Jack Black. Bara såååååååå fantastisk romantisk! Det var då jag började fundera om man kan vara förälskad i förälskelsen!
image334image335image336image345
Hela dagen i går var så mysig! Shopping och lunch med Evis på stan, plockninga av sallad och potatis på arrendet och sist men inte minst filmkvällen!
image337image338image339image340image341
Evelina var lite purken över att jag satt in bilder på kusinerna som bad babes, och inte hon var med på bilderna så här kommer några på det lilla livet!
image342image343image344

Strandraggare!

Jag mötts,  när jag kommer hem från jobbet av telefonens skorrande, får hjärtklappning ser att numret är från Erssons...Vad har jag nu gjort?
Kicki upplyser mej om att eftermiddagens sol ej får förfaras, det är bara att packa väskan!
Känns lite trångt i bilen på väg till Berga men är glad åt nya ansikten.
image315image316
När vi knuffat undan de som försökt "tagit" vår plats på stranden,  ställs det upp för fotografering!
Känns som att vara med i "Familjen Adams" Kent försöker att ragga brudar på stranden med något glänsande mellan benen........
image317
När jag tittat upp från ett av mina största intressen, att kolla i kataloger, så förstod jag vad de andra två skulle med att göra, jaga hunkar!!!
image321
image318image319
Kicki som tyckte att det gick trögt att få med sej någon sådan hem åt flickorna tog saken i egna händer, Hon helt enkelt satt och lurpassade i bilen tills det kom en yngling i typ 17 års åldern förbi, slängde upp dörren framför honom, så att han hade ingenstans att ta vägen,  och skrek åt "flickorna" att komma ur bilen, men Fanny och Emma var inte så van vid detta raggförsök så de kastade sej ner i bilen och skrek åt Kicki: "KÖR; KÖR"

När jag hade,  vrålande av skratt,  lugnat mej och fått ny luft i lungorna,  så bar det i väg till Olle som fyllde 19 år i dag.
image320

Där upplevde jag nästa raggförsök!
Jenny som inte fick annat än Bingo R intresse efter strandbilderna från gårdagens Bergavistelse, att vakna till liv försökte ragga ur yngre klassen, gick så där......

image322image323image324image325image326
Tack och lov hade flickorna Lindström bakat gott fika så att man kunde koncentrera sig på något annat....trodde jag! Lena tryckte upp sig bredvid mej, när jag stod vid fikat och undrade vad jag skulle ta, hon undrade om jag verkligen kunde äta något av "det där". tog då min kaffekopp och satte mig vid mamma som sa du håller väl dej!!!! Så var det med det fikat!
image327image333image329image330image331image332

Scary!

Under dödsångest och vråålande, med hot om att bli invalid och få vissa svåra skallskador, tvingade Kicki och Jenny mej att bevista Berga i repris!
Och att om inte kameran var med skulle allvarliga konsekvenser med följande mardrömmar vänta mej!!
Knäsvag och med bultande hjärta hoppade jag in i Kickis bil där ett lätt hånleende mötte mej!
Kicki och Jenny i samma stass som gårdagen tvingade mej att ta nya förbättrade bilder med en betydligare magrare Jenny, och icke ätande av bullar Kicki!
Jenny hade legat i HÅRD verkligen HÅRD träning sedan gårdagens bloggande!
image305image306image307image308

Efter den omskakande upplevelsen på Berga så kom väna svägerskan Lena förbi på cyckel och manade mej att åka och skaka på "skakmaskinen"!
Efter skakningen ville Kenneth att jag skulle cyckla en tur med honom, och inte att förglömma så tvingade brodern Conny med mej på en timmes rask stavgångspromenad till Hemmanet!
Börjar kännas "scary" nästan som om det var en pakt mot mej.
Mamma som alltid brukar mana mej att ta en bulle eller en godis eller något liknande sa: Det finns frukt till dej Malin i kylskåpet! Vi har bestämt att köpa frukt åt dej när du kommer på besök!!!!!!!!!!!!

Och när jag tänker efter hade Kicki med sej melon åt mej på Berga!...............
Undrar......tycker dom att jag har gått upp i vikt???................................
image309image525image311image312image524image314

Ond bråd halv Finska!

Semestern slut!!! Men........Very nice, jobbar lyckligtvis 50% den här veckan, skulle varit sorgligt annars om man inte kunnat njuta av den fantastiska sommarvärmen som behagat komma nu!

Efter en relativt lugn förmiddag på arbetet så ringde telefonen när jag kom hem på lunch. Jenny undrade om jag ville hänga på henne och Kicki till Berga! Absolut!!!!

Efter att försökt gett Jenny instruktionen och förklarat vikten av hur viktigt det är att få den ultimata parkeringen närmast ingången,  hamnade i en dispyt med Kicki huruvida det var etiskt riktigt att ställa bilen bakom någons annan eller att försöka få Kicki att flytta på stensuggorna, så fick jag Jenny att parkera i en vägkorsning!
image293

När vi äntligen lyckats tränga undan några av de massor som tycktes inte fatta att det egentligen skulle vara arbetsvecka och att de inte borde häcka på Berga, så att vi kunnat få en lugn ensam skön stund där, så hördes ett mullrande av utsvultna magar!
image294
 image295image296
Fanns bara en sak att göra ta fram det kalorifattiga fikat och sitta och suckta efter Jennys och Kickis "bullaintag". Försökte tänka som min syster Eva-Lisa, smeka mej över magen och vara glad att jag var hungrig för då skulle jag påbörja viktminskningen om jag kännde hungerkännslor!! (Funkade inte)
image297image298

Jenny ville vi skulle få ut något av Berga vistelsen, så glad i hågen skuttade hon ner till vattnet, varav vi fick jätteplats på stranden, för alla försvann när det bestealiska vrålet ekade runt Bergas strand!!!! Tydligen var det lite kallt om tårna.
image299image300image301

Som den gode make Kenneth är,  förstod han att första bantningsdagen kunde utgöra ett hot mot honom,  av sedan många gånger erfarenhet av samma visa! så han kom till Berga efter arbetsdagens slut och bjöd mej på mycket god middag i resutrangen på Berga!
image302image303

Fick sen förnyad kraft att åka och shoppa med Kicki mot kvällssidan! Hände dock en liten malör i form av att med Kickis inhandlade dynor i min hand , slog ner en stackars farbror, som säkerligen kommer att drömma hemska mardrömmar om hetsiga halvFinskor!!!!
image304

I Trånga ytrymmen!

Smaken av mogna hallon blandat med grillade rödbetor och potatis i ett rökdis från Kenneths,  för kvällen specialgjorda grill plats,  ordnades för besökarna Lindströms, Anderssons, Sten!

image523
Ja vad ska man säga...... åker till arrendet klämmer in oss i husvagnen, grillar korv och dricker vin! När vi har ett relativt stort hus som man kan vara i. Dessutom är ju trädgården i sitt esse nu, så varför tränga ihop sig i en liten husvagn, jo för det är ju så mycket enklare och trevligare och så kommer man varandra närmare!!!  
Jättemysigt vart i allafall resultatet!
image281image282
Det är en fröjd att gå på vår lilla tomtplätt och titta på alla blomster, att så mycket kan få plats på sån liten yta, för Kenneth tycks inte det vara någon konst!
image522image284image285image521image520image519image518
På tal om konst så var jag på min broders födelsedagsfest, det är en man med smak för dyr fin konst i form av både möbler och tavlor, hans son har ärvt intresset,  men förgyller sin kropp med konsten, spännande att se andras tatueringar bara man slipper se de på ens egna barn och sin egen kropp!!
image291image292

Stockholm.......

Stockholm i mitt hjärta........
Fantastiska stad!
Sorlet av alla människor...alla uteserveringar....shopping.......................

Dessutom att kunna ta husvagnen och bara fara dit! För Kenneth är det ingen sak att dundra igenom Stockholm med husvagnen, utan att åka fel någonstans, men Kenneth körde ju rakt in i Paris och alla andra städer sommaren vi var Europa runt, så Stockholm för honom är inget särskilt!

Östermalms camping, så nära till centrum som man kunde vara!
Det kändes som att vara i Grekland eller något liknande ställe, det var så otroligt varmt och sen var det så många olika nationaliteter som bodde på campingen!
Det här med semester är väl härligt att bara fara dit man vill när man har lust.................
Det här kommer vi göra fler gånger, det var så fantastiskt upplevelserikt, kul, mysigt, allt man vill ha ut av en resa!
image259image517image266image267